Wat is mesologie

Voor het maken van een afspraak kunt gebruik maken van het contactformulier

Of bellen / appen :  06-42104830. 

Of mailen naar info@praktijkvoormesologie.nl


Praktijk voor Mesologie


Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin regulier medische kennis gecombineerd met kennis uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), de Ayurveda (de Traditionele Indiaase Geneeskunde ), de Orthomoleculaire Geneeskunde en de Homeopathie. 

 

Mesologie is een beschermd beroep en de mesoloog dient de praktijk volgens vastgestelde richtlijnen uit te oefenen en zich regelmatig bij te scholen. Mesologen staan geregistreerd bij het Nederlands Register voor Mesologie (NRM) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mesologie (NVVM). Ik ben ook aangesloten bij de RBCZ en de VBAG.

Mesologie is een functionele geneeskunde. De mens staat voortdurend in contact met zijn omgeving. Het contact vindt plaats via voedsel, lucht, de huid en het zenuwstelsel. De reactie op dit contact vindt plaats in het bindweefsel, het mesoderm. Als deze reactie verstoord is kunnen er symptomen (dysfuncties) ontstaan. Deze disfuncties zijn in het begin nog niet aan te tonen door bijvoorbeeld labaratoriumonderzoek.

 

De mesoloog heeft verschillende onderzoeksmethoden om deze dysfuncties vast te stellen : het vraaggesprek n.a.v. een ingevulde vragenlijst, het voelen van de pols, het bekijken van de tong, lichamelijk onderzoek en de meting van de acupunctuurpunten op handen en voeten. Hier meet je de functie van de organen. 

 

De mesoloog is er vooral voor klachten als vermoeidheid , hoofdpijn, maag- en darmklachten, eczeem, allergie, menstruatieklachten, problemen met de vruchtbaarheid, problemen met het gewicht, gewrichtsklachten , burn out, psychische klachten, ADHD enzovoort, maar mesologisch onderzoek kan, ook als u geen klachten heeft, vroegtijdig dysfuncties opsporen waardoor ernstige klachten mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is een soort APK voor het lichaam. Dit kan net als bij de tandarts 2 x per jaar.