Onderzoek

Voor het maken van een afspraak kunt gebruik maken van het contactformulier of bellen met:  06-42104830. Eventueel kunt u de voicemail inspreken en dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.


Onderzoek en behandeling


Als u een afspraak heeft gemaakt krijgt u met de bevestiging een vragenlijst toegezonden met vragen over uw gezondheid, uw gewoonten, doorgemaakte ziekten, de aard van de klachten enzovoort. Deze lijst stuurt u retour en wordt tijdens het eerste consult met u besproken.

Het consult bestaat vervolgens uit het voelen van de pols en het bekijken van de tong, beiden volgens de TCG en de Ayurveda. Dan volgt een lichamelijk onderzoek, hierbij houdt u uw ondergoed aan. Vervolgens worden er ongeveer 80-100 punten gemeten, voornamelijk op uw handen en voeten. Dit is de EFD. Hiermee kan de functie van organen in beeld gebracht worden. Via de EFD worden ook specifieke testen toegevoegd, zoals het meten van mineralen, vitaminen, hormonen, enzymen, overgevoeligheden enzovoort. Ook wordt de therapie die bestaat uit o.a. voedingssupplementen, kruiden en homeopathische middelen getest via de EFD.

 

Na het onderzoek worden de bevindingen met u besproken en krijgt u zonodig voedings- en leefstijladviezen. Indien nodig kan ook worden verwezen. Binnen twee weken ontvangt u een schriftelijk verslag dat u aan uw arts kunt overleggen.

 

Na ongeveer zes tot acht weken vindt er een herhalingsconsult plaats en wordt de therapie zonodig bijgesteld.

 

De meeste mensen komen gemiddeld 3 keer voor een consult. Daarna wordt geadviseerd om bv. halfjaarlijks een check-up te doen om op deze manier preventief te kunnen werken.