Mesologie

Voor het maken van een afspraak kunt gebruik maken van het contactformulier of bellen met:  06-42104830. Eventueel kunt u de voicemail inspreken en dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.


Wie ben ik, Anneke van Winden


Mesologie gaat uit van de reguliere geneeskunde met aanvulling vanuit de homeopathie, de traditionele chinese geneeskunde, de ayurveda, de orthomoleculaire geneeskunde en de EFD, een meetmethode om de functie van de organen te meten.De reguliere geneeskunde spreekt mij aan omdat ik gewerkt heb en nog steeds werk als verpleegkundige. Sinds 25  jaar werk ik als jeugdverpleegkundige voor kinderen van 0-12 jaar bij de GGR regio Utrecht in Linschoten en Montfoort.

 

Artsen zijn zeer kundig in het stellen van de diagnose en het ingrijpen bij acute problemen. Bij mensen met chronische klachten is er echter niet altijd een oplossing. De mesoloog wil graag samen werken met artsen in het geval van chronische klachten.

Na 25 jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige ben ik (Anneke van Winden) in 2000 gestart met de opleiding Mesologie aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam. Ik ben iemand die studeren leuk vindt. Al in 1997 viel mijn oog op een piepkleine advertentie in de Volkskrant over de opleiding Mesologie. Ik had geen idee wat het was. Ik vroeg direct de studiegids aan en werd meteen gegrepen door de Mesologie. Ik vond en vind het mateloos interessant. 

 

De rode draad tussen mijn twee beroepen is VOEDING. Door alleen al de voeding aan te passen aan de persoon verdwijnen soms al vele klachten. D.m.v. de EFD kan ik de voeding testen. Als afstudeerwerkstuk heb ik een thesis geschreven over voeding voor kinderen van 0-4 jaar bezien vanuit de reguliere,chinese, indiaase, homeopatische en orthomoleculaire voedingsleer. Wat voor kinderen geldt, geldt uiteraard in aangepaste versie ook voor volwassenen. Het gaat erom dat u de voeding eet die bij u past. Vaak gaat bv.het afvallen of aankomen dan ook moeiteloos. Of u slaapt beter, u voelt zich fitter en buikkklachten of hoofdpijn verdwijnen.

Op verzoek kan ik voor een groepje mensen ook wat vertellen over voeding:  koolhydraten,  vetten,  eiwitten, vitaminen en mineralen. Ook in relatie tot bv ADHD, autisme, reuma, burn out, etc. Vraagt u gerust om informatie. Ook als u alleen uw voeding wilt bespreken.