Mesologie

Voor het maken van een afspraak kunt gebruik maken van het contactformulier of bellen met:  06-42104830. Eventueel kunt u de voicemail inspreken en dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.


Wie ben ik, Anneke van Winden


Mesologie gaat uit van de reguliere geneeskunde met aanvulling vanuit de homeopathie, de traditionele chinese geneeskunde, de ayurveda, de orthomoleculaire geneeskunde en de EFD, een meetmethode om de functie van de organen te meten. De reguliere geneeskunde spreekt mij aan omdat ik meer dan 40 jaar gewerkt heb  als (jeugd)verpleegkundige voor o.a. kinderen van 0-12 jaar bij de GGD.  het afgelopen jaar werk ik bij de corona afdeling van de GGD en deed daar bron-en contactonderzoek en monitoring.

22-7-2021 ben ik met pensioen gegaan, maar de Praktijk voor Mesologie blijft bestaan en ik start zelfs met een kinder-en oudercoaching, zie www.ouderenkindspreekuur.nl

 

 

 

Artsen zijn zeer kundig in het stellen van de diagnose en het ingrijpen bij acute problemen. Bij mensen met chronische klachten is er echter niet altijd een oplossing. De mesoloog wil graag samen werken met artsen in het geval van chronische klachten.

Na 25 jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige ben ik (Anneke van Winden) in 2000 gestart met de opleiding Mesologie aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam. Ik ben iemand die studeren leuk vindt. Al in 1997 viel mijn oog op een piepkleine advertentie in de Volkskrant over de opleiding Mesologie. Ik had geen idee wat het was. Ik vroeg direct de studiegids aan en werd meteen gegrepen door de Mesologie. Ik vond en vind het mateloos interessant. Het is iedere keer een nieuwe puzzel die we samen op proberen te lossen. 

 

De rode draad tussen mijn twee beroepen is voeding. Door alleen al de voeding en leefwijze aan te passen aan de persoon verdwijnen soms al vele klachten. D.m.v. de EFD kan ik de voeding testen.  Het gaat erom dat u de voeding eet die bij u past. Vaak gaat bv. het afvallen of aankomen dan ook gemakkelijker. Of u slaapt beter, u voelt zich fitter en buikklachten of hoofdpijn verdwijnen etc.

Op verzoek kan ik voor een groepje mensen ook wat vertellen over voeding:  koolhydraten,  vetten,  eiwitten, vitaminen en mineralen. Ook in relatie tot bepaalde chronische ziekten. Vraagt u gerust om informatie. Ook als u alleen uw voeding wilt bespreken.